Treceți la conținutul principal

Un hot dog la botul calului

O maşină a hingherilor a descins nu demult în trombă în Piaţa Amzei, tulburînd liniştea specifică locului. Din ea au coborît val-vîrtej doi-trei, cum spuneam, hingheri şi au început să alerge cu laţuri în mîini cîinii care au avut ghinionul să fie prin preajmă. Totul s-a petrecut în mare viteză, acţiunea fiind de o violenţă ieşită din comun, cu trecători niznai ce riscau să fie răsturnaţi de iureşul urmăriţilor şi al urmăritorilor. În urma goanei, un hingher s-a întors la maşină cu un cîine mare, negru, ce se zbătea schelălăind în laţ. ’’Sări, mamaie, că l-au prins pe Zoro’’ se aude în acelaşi timp ţipătul disperat al unui puradel răsărit ca din pămînt. Şi mamaie nu întîrzie să apară. Trecută de 70 de ani, cam la o sută de chile, îmbrobodită cu o basma înflorată şi îmbrăcată în portul specific cu mai multe fuste, mamaie începe să îi scuipe, lovească, înjure şi blesteme pe hingheri, cu precădere pe cel care îl ţinea pe Zoro în laţ. Scena este tragic-comică şi nu ştii de cine să îţi fie milă primul, asta dacă nu te-a lovit deja rîsul:de Zoro, de bietul hingher sau de ţigănuşul în maieu care plînge cu gura pînă la urechi.Toată scena durează cîteva minute bune, cu trecătorii căscînd gura ca la urs şi cu doi tineri care manîncă merdenele în apropiere, rămaşi cu gurile căscate şi cu dumicatul în gît. În cele din urmă, hingherii reuşesc să urce cîinele în maşină şi pleacă în mare viteză, aşa cum au venit.’’Să-l mîncaţi fript pe lumea ailaltă’’ conchide mamaie, după care îl ia pe ăla mic de mînă şi intră în curtea din care ieşise, lăsîndu-i pe cei doi cu merdenelele cu un gust de cîine fript în gură.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…