Treceți la conținutul principal

Miliţia subculturală

Bună ziua - permiteţi-mi să mă prezint. Sînt subinspector Iohan Sebastian Băchăianu şi am fost numit de către superiorii mei mai culţi decît mine şeful miliţiei subculturale. Nu vă lăsaţi induşi în eroare, nu datorită numelui meu, ci pentru că tata a fost portarul de la casa de cultură a Ministerului de Interne, deci părerea unanimă a fost că am rădăcini adînci în cultura românească. Eu voi urmări, folosind mijloacele specifice, orice derapaj subcultural care îmi va fi adus la cunoştinţă şi voi avea grijă să fac un raport complet, care să vă fie transmis în cel mai scurt timp posibil. Să trăiţi !


Nu e budă precum pesta / Nici oraş ca Budapesta

La sfîrşitul lui iulie au venit în Bucureşti o groază de satanişti din ăia care se scălămbăie şi fac ca toate visele. Care mai pletoşi, care mai tunşi, albi şi negri deopotrivă, au dat concerte pe aici şi le-au dat de lucru colegilor mei de la Jandarmerie. Că au fost mobilizaţi să îi ţină în frîu pe bezmeticii ăia care nu au avut bani de aruncat decît pe bilete la concerte, în loc să tragă un chef pe cinste din ei. Dar cel mai mult m-a enervat satanistul ăla negru, unul, Lenny Kreveţi, parcă aşa îşi zice. Mi-a zis mie un coleg jandarm că ne-a luat la mişto, se prefăcea, sanchi, că e în Ungaria. Pe urmă şi-a cerut scuze, cum că, vezi-Doamne, l-a cam luat gura pe dinainte. Nu-ş cum dracului, dar începînd cu Surorile Kosak şi terminînd cu David Coverdale, toată lumea se crede în Ungaria, cînd ajunge din întîmplare prin Bucureşti. Acum, colac peste pupăză, vine şi Kreveţi ăsta şi o face de oaie. Păi, să îi fi dat eu vreo două pulane pe spate, ia să vezi cum îşi aducea imediat aminte unde e. Or fi fiind foarte buni kurtos kolacs, dar nici cu mititeii nu îmi e ruşine. În fine. Eu mi-am făcut doar datoria şi v-am raportat incidentul. În plus, dacă mi se permite, aş îndrăzni să înaintez şi o propunere pentru o posibilă măsură de remediere a situaţiei. Dacă se mai întîmplă vreodată ca vreun bezmetic din ăsta să uite în ce ţară e, cetăţenii din public nu au decît să părăsească concertul şi să îl bage în budapesta mă-sii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".