Treceți la conținutul principal

Politică cu delicatesuri

Din ciclul: „Dau zacuscă la tot cartierul”


Inundaţiile din Moldova i-au făcut pe oameni să uite de neînţelegeri, pentru a sări, cu mic, cu mare, în ajutorul celor loviţi de ape și soartă. Nici politicienii nu s-au lăsat mai prejos, pentru că, nu-i aşa, şi ei fac parte din categoria intitulată generic „oameni”. Sinistraţii suceveni au avut cu această ocazie aleasa cinste să fie vizitaţi de Elena Udrea în persoană, care a luat o mică pauză de la mitraliatul liberalilor pentru a-i ferici pe moldovenii rămaşi fără case cu augusta-i prezenţă, dar şi cu merindele pe care Blonda de la Cotroceni le-a adus cu ea. Astfel, Udrea i-a tratat pe sinistraţi nu cu supă de cocoş sau cîrnat marinăresc, cum poate ne-am fi aşteptat, ci cu nici mai mult, nici mai puţin de 11.000 de borcane de zacuscă, calitatea prima-întîi. Gurile rele spun că, la urma urmei, nici nu a fost aşa un efort pentru cea mai blondă dintre pedelişti să strîngă atît amar de zacuscă. Ar fi fost de ajuns doar ca fiecare angajat Dalli să aducă cîte un borcan de acasă. În plus, gestul contează. Au visat oare vreodată amărăştenii ăia din Suceava că vor mînca zacuscă ce, dacă stăm mai bine să ne gîndim, ar fi putut chiar să fie plimbată cu Mercedesul? Surse extrem de bine informate au anunţat deja că sinistraţii din Moldova se pot aştepta la noi vizite din partea liderilor PD-L. Chiar dacă descinderile în teritoriu ale celorlaţi pedelişti nu vor fi nici pe departe la fel de plăcute ca descălecarea doamnei Udrea, oamenii rămaşi fără case vor fi alimentaţi în continuare cu hrană, ca să aibă ce pune lîngă zacuscă. Se pare că Emil Boc a anunţat deja că va aduce moldovenilor foarte multă limbă cu măsline, pentru a fi urmat îndeaproape de colegii săi de partid, fiecare cu felul lui de mîncare, respectiv, Vasile Blaga cu un proiect de friptură cu cartofi, Adriean Videanu aduce varză de Videless cu borduri asortate iar Liviu Negoiţă e specialist în gogoşi prigonite la foc iute. Gheorghe Flutur va aduce găină gazată la tomberon, Raluca Turcan – turcan umplut, Valeriu Stoica – peltică sssssssfîrîită în tigaie, iarTheodor Stolojan – fazan bătrîn uns cu toate alfiile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".