Treceți la conținutul principal

Danut, Regie Autonoma

Se pare ca domnul Danut S.R.L. a descoperit, dupa o indelungata cariera, calea succesului in muzica. Sau in afaceri, nici nu conteaza pina la urma, din moment ce rockerul autohton cel mai de succes, si aici este vorba desigur de reusita financiara, nu prea face distinctie intre cele doua. Nici nu era prea greu, dealtfel, trebuia doar urmat exemplul unor domni mai putin onorabili carora le-a fost de-ajuns sa se mufeze la tita inepuizabila a banilor publici, pentru ca ulterior sa isi asigure succesul in afaceri. Sau in muzica, cum ziceam, nici nu e vreo diferenta intre ele pentru unii. Asa ca, dupa ce candidatura celui mai rocker dintre dezvoltatorii imobiliari la primaria sectorului 1 a esuat, a urmat, in mod firesc, un post de consilier la Ministerul de Finante, de unde domnia sa a putut sa dea inele de tifla fraierilor. Iar contradictia dintre titulatura de Danut S.R.L. si statutul de angajat pe bani publici, atit la minister, cit si la TVR (cum, nu stiti ce e TVR ?) se pare ca nu deranjeaza pe nimeni, cum se vede treaba ca nici proaspatul contract de publicitate, avind ca beneficiar banca Millenium, nu ridica nici un semn de intrebare asupra grosimii obrazului cel putin a uneia dintre partile implicate. Caci cum poate fi numita altfel decit conflict de interese dubla postura a domnului Danut Regie Autonoma? Cum se impaca imaginea recenta de consilier la Ministerul de Finante cu cea de promotor pentru creditele oferite de o banca comerciala in cadrul programului Prima Casa, pentru care se primesc garantii de la acelasi minister al Finantelor? Pai, va spun eu, cele doua nu s-ar lasa impacate decit de o ancheta a Consiliului Concurentei.

Sau poate ca in clipul publicitar apare trupa Holograf si nu Dan Bitman.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".