Treceți la conținutul principal

Fiecare pe limburiţa lui piere

O ştire ne anunţa cu ceva vreme în urmă că Puggy a fost desemnat căţelul cu cea mai lungă limba din lume. Să fie oare Puggy, pechinezul cu limba de 12 cm, publicul ţintă vizat de realizatorii clipului ,,Yoplait - Gustă distracţia!”? Puţin probabil, având în vedere că iaurtul, fie el şi cu fructe, nu se numără printre deliciile căţeilor. Iar Puggy, oricât de simpatic ar fi, nu se poate sub nicio formă constitui într-un public pofticios, gata să dea năvală şi să guste din distracţia Yoplait. Aşa că ,,Yoplait - Gustă distracţia!” rămâne, în cele din urmă, doar un alt mesaj trimis în eter, fără un receptor gata să vibreze de încântare de fiecare dată când vede reclama. Mai ales că spotul nu aduce niciun beneficiu telespectatorului distrat, dornic să îşi petreacă pauza de publicitate într-un mod cât mai constructiv, adică să fie amuzat de poante bune, vrăjit de fete frumoase, atins la sentiment de cine ştie ce idee nobilă. Mai mult decât atât, senzaţia de coolness pe care au vrut să o creeze autorii clipului nu poate transcede sub nici un chip penibilul, poate chiar dezgustul provocat de un grup de cetăţeni care nu văd altă cale de a fi cool decât preumblându-se pe stradă cu limba scoasă de un cot. Şi nici nu au fost (cel puţin, nu încă) semnalate cazuri de liceeni, pompieri şi alţi oameni ai muncii care, precum nişte căţei şturlubatici, să alerge pe stradă cu limbile pe post de cravate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…