Treceți la conținutul principal

Duşmanii le poartă pică, ei nu are audienţa lor...

Nici nu am trecut bine cumpăna dintre ani şi Antena 1 ne-a umplut de respect. Astfel, între orele 12 şi 2, televiziunea ai cărei diriguitori se laudă deşănţat cu campanii care de care mai bombastice şi mai pline de românism, nu am mai pus ghilimelele, ne-a aruncat în faţă două ore de ţigăneală de cea mai joasă speţă, de manelism ordinar, de mîrlănie grotească ambalată sclipitor şi denumită popos "program de Anul Nou".

Aşa cum face de cîţiva ani buni, dealtfel. Şi aşa cum fac toate televiziunile comerciale, a căror goană după audienţă, însoţită de o lipsă de idei vecină cu ticăloşia, face ca cel ce vrea să se uite pe canalele romîneşti de televiziune în noaptea de Revelion, şi care nu e neapărat un manelist de cea mai joasă speţă, să regerete o dată în plus halul în care a ajuns societatea românească.

Deşi, pînă la urmă, nu am avut nici o surpriză în legătură cu programul televiziunilor în noaptea de Revelion, pentru că, nu-i aşa, asta ni se serveşte de ani buni încoace, rămîn totuşi cu o întrebare la care nu găsesc răspuns.

Cum se împacă ideile şi declaraţiile măreţe ale anteniştilor cu ceea ce dau în final pe sticlă? Cum pot convieţui idealurile umaniste ale şefului antenelor, precum şi ale celor mai importanţi directori-realizatori din trust, care se bat cu românismul şi cu bunul simţ în piept în acelaşi timp ce difuzează, aproape fără excepţie, emisiuni ce cea mai joasă speţă pe tot timpul anului şi, iată, chiar şi atunci cînd anii se îngemănează ? Cum se înţeleg reality-showurile, ţiganismele şi manelismul violent cu responsabilitatea corporativă atît de mult invocată?

Să fie vorba de ipocrizie?

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…