Treceți la conținutul principal

Insolvențele mă chinuiesc, insolvențele mă răscolesc...

Conform Coface, cele mai afectate sectoare din punct de vedere al insolvențelor au fost anul trecut comerțul, serviciile și construcțiile.

Astfel, dintr-un număr de aproximativ 25 de mii de insolvențe nou-deschise în 2012, peste 1500 au fost în sectorul construcțiilor, iar în comerț și servicii aproape șase mii, adică aproape un sfert din total.

Dacă dezumflarea sectorului construcții este normala și nu constituie neapărat o surpriză, venind după bula imobiliară de dinainte de 2009, prăpădul din servicii și comerț nu poate să însemne decît un singur lucru: economia este încă blocată, criza de lichidități este în continuare o mare problemă pentru agenții comerciali care, inclusiv pe fondul reducerii consumului și a puterii de cumpărare, abia mai răsuflă.


Cît privește măsurile de remediere a situației, ele sînt minunate, dar lipsesc cu desăvîrșire. Ba, mai mult, impozitul forfetar nășit și anunțat cu pompă de onor guvernul Ponta nu va face decît să agraveze problema.

Ar fi mai multe de zis, dar e prea mare zăduful. Și năduful. Poate o să fac un material mai amplu pe tema asta. Îmi aduc aminte doar că în perioada 2008-2009 urla mediul de afaceri ca din gură de șarpe la guvernul Boc să vină cu măsuri de susținere a economiei pe timp de criză.

Acum, în 2012-2013, că mediul de afaceri, respectiv, madam Grapini, e la guvernare, se pare că economia merge ca unsă.

Dar nu cu bani, asta e clar.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…