Treceți la conținutul principal

Cine are carte, are pîrț

Pentru cine nu știe, Eurostat nu este un grup excentric de cercetători britanici, ci ditamai serviciul statistic al Comisiei Europene. Este însăși Uniunea Europeană, cum ar veni. 

Și pentru că a venit vara și majoritatea emisiunilor de divertisment au intrat în concediu ori s-au refugiat la mare, se pare că birocrații de la Bruxelles s-au hotărît să ia problema amuzării europenilor în propriile mîini.

Altfel nu se explică studiul dat publicității de Eurostat, în care se afirmă negru pe alb, nici mai mult, nici mai puțin, și aici vă rog să vă țineți bine de tastatură, că persoanele cu studii superioare din România sînt cel mai puțin expuse riscului sărăciei din toată Europa.


Asta dacă mai era nevoie de vreo confirmare a faptului că în instituțiile UE s-au adunat ciopor toți penibilii Pămîntului.

Și, ca să nu se mai supere unii și alții la auzul unor afirmații de genul celeia că școala românească scoate tîmpiți, iată că există și un aspect pozitiv al problemei.

Tîmpiți, tîmpiți, dar în nici un caz săraci. 

Și, spre deosebire de capetele școlite de prin procopsita Europă de Vest, în nici un caz săraci cu duhul.


Comentarii

 1. Este clar, studiul a fost făcut de niște bipezi foarte săraci cu duhul...de (lipsa) de carte sa nu mai vorbim!

  RăspundețiȘtergere
 2. Marian Nicolae18 iulie 2013, 00:26

  Au folosit criteriile mioritice : la noi sa fii sarac inseamna sa mori de foame . Daca n-am murit inca...suntem bogati !

  RăspundețiȘtergere
 3. mda... Ai dreptate Marian, au folosit standardele noastre. La noi, sa fii bogat inseamna sa supravietuiesti pana cu o saptamana inainte de salariu... cand rabzi ca nah, mai sunt catvea zile, le numeri voios, cume romanul, vesel cu haz la necaz. la salariul iei un mic si-o bere Si aia e!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…