Treceți la conținutul principal

De vacanță

Ziua 0
Cea mai mișto senzație din lume este cînd ai rezervorul plin, pe cea dragă lîngă tine, și urmează, la început de zi, să pleci unde vezi cu ochii, pentru următoarea săptămînă...freamăt în anticiparea dimineții de mîine...

Ziua 1
PROGRES înseamnă școală pentru toată lumea, educație, self-awareness, creșterea calității indivizilor - progres nu înseamnă ca toți meltenii să își cumpere Logan în rate, în care să mănînce brînză cu roșii și ceapă, după care să arunce cojile pe geam, pe drumurile patriei!

Ziua 2
Wow, să înțeleg că măgărușii de pe Transalpina sînt ca renii de la Capul Nord – incluși în preț?Ziua 3
Azi l-am întîlnit, la mănăstirea Colț din Rîu de Mori, Retezat, pe Guriță, care poate fi foarte bine numit și Ultimul Dac Liber. Ce bine e cînd mai dai și peste oameni vii!

Ziua 4
Ieri am făcut 12 ore, dus-întors, pînă pe crestele Retezatului...nu am reușit să ajungem chiar în vîrf, dar nu am fost departe...nu mai am 25 de ani, dar încă mă mai țin balamalele!


Ziua 5
Balamalele mai țin, dar a doua zi scîrție groaznic!

Ziua 5
Ieri am văzut o familie de vulpi prin pădure, țopăiau prin iarbă! Nici pe astea nu am apucat să le fotografiez. (long face)

Ziua 6
Am auzit la o televiziune locală (bănuiesc), numită Transilvania live, termenul de boanghen – un cetățean cerea o nouă patrie, zicea că s-a săturat de România, pentru că toți bucureștenii îl fac boanghen. Or, eu sînt bucureștean din moși-strămoși, dar habar nu am ce înseamnă respectivul cuvînt. În altă ordine de idei, la televiziunea cu pricina se face o propagandă deșănțată, la vedere, pentru ruperea Transilvaniei de România, și nimeni din cei îngrituiți nu face nimic. Tot e bine, că nu avem voie să vorbim de Antonescu...

Ziua 6
Gem (sic!) pădurile din Retezat de afine, mure și zmeurică - am cules și mîncat la liber, pe săturate - cu toate astea, am văzut o grămadă de copii din zonă cu sticle de băuturi carbogazoase în mîini - au fructe de pădure la discreție, la nasul lor, iar ei beau cola...

Ziua 7
Ce bine-i acasă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…