Treceți la conținutul principal

Efort national, sudoare nationala, durere nationala in cur

Epava aeronavei a fost luata de specialisti. Ce ma bucur, e plina tara asta de specialisti. Specialisti pe toate drumurile.

Am zis ca nu scriu nimic despre treaba asta cu accidentul aeronautic in care a fost implicat Iovan, dar pina la urma s-ar putea sa o fac. Adica, stiam ca e asa, ce s-a intimplat si se intimpla in continuare nu face decit sa confirme, dar parca sintem, in tara asta, prea nu-stiu-cum.

La noi, daca s-ar prabusi miine un OZN in fata Casei Poporului, ii vor chema pe unii cu un tractor din ala mare, rosu, cu roti mari pe spate, sa il lege cu un lant si sa il tirsiie pe asfalt pina la cea mai apropiata hala.Extraterestrii incarcerati in resturile ozeneului vor fi dati cu capul de asfalt, va curge singe verde pe strada, care va fi lins de ciinii maidanezi ce, in mod neaparat, vor insoti toata paranghelia.

Curiosi, gura-casca, binevoitori, pensionarii cu sacose in brate, toti vor pune umarul si vor da o mina de ajutor.

Militienii de la circulatie vor flui si deflui traficul.

Hala va fi una speciala, desigur, unde vor misuna specialistii, iar specialistii nu vor lasa pe nimeni sa intre, doar rudele lor, cunostinte, presa si citiva aurolaci, ca trebuie si ei sa se incalzeasca.

Dupa aia OZN-ul va fi demontat cu citeva lovituri precise de ciocan si vindut la fier vechi, iar victimele de pe Marte vor fi declarate eroi nationali, ca tara noastra are nevoie de modele.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…