Treceți la conținutul principal

Click! Și fotograful din tine poate deveni vedetă

Amintirile sunt cea mai prețioasă avere cu care rămâne un om, au spus-o mulți filosofi și moraliști. Și ce metodă mai bună poți găsi pentru a-ți păstra proaspete cele mai frumoase amintiri decât fotografiile?

Un aparat foto digital compact este cea mai practică variantă pentru a imortaliza tot ceea ce crezi tu că merită să rămână posterității. Gândește-te că pleci în vacanță la munte și dai nas în nas cu Moș Martin. Un compact este cea mai potrivită opțiune pentru surprinderea momentului. Chiar dacă o rupi la fugă și lași aparatul în urma ta, el este atât de ușor de folosit că până și ursul poate face o poză. Te întorci ulterior să îl recuperezi și poți posta poza pe Facebook.

E adevărat, te va prezenta pe tine, din spate, cum fugi de mănânci pământul, dar tot amintire de la întâlnirea cu ursul se cheamă. Va aduce un plus de inedit, între celelalte poze de pe internet, realizate în marea lor majoritate tot cu aparate digitale compacte, ce prezintă feluri de mâncare și fete îmbrăcate sumar, care își zâmbesc sieși în oglindă.

Spre deosebire de celelalte variante mai sofisticate, un compact are setari predefinite, care te ajută să faci o fotografie aproape instantaneu. Dacă ar fi nevoit să schimbe lentilele aparatului, sau să regleze manual focalizarea, Moș Martin nu ți-ar face niciodată o poză. Așa poți rata celebritatea, pentru că momentele inedite pe care vrei să le surprinzi în poze trec, de cele mai multe ori, în câteva fracțiuni de secundă.

Compactul este cea mai potrivită alegere pentru a face poze de toate zilele, pentru majoritatea oamenilor, care nu sunt avansați în domeniu. Un alt avantaj al aparatelor compacte, în afară de ușurința utilizării lor, ține de dimensiunile reduse și de oferta foarte variată, pentru toate buzunarele, ce îi poate mulțumi până și pe cei mai pretențioși. Chiar și pe Moș Martin.

Text pentru promovarea aparatelor foto digitale compacte, scris în toamna lui 2013 pentru un magazin specializat în aparatură fotografică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…