Treceți la conținutul principal

Miorita e Hingherita

Update 2!

Neagra a fost scoasa de la hingheri. Omul care se ocupa de ea a venit, vrind-nevrind, inapoi in tara.

Acum Neagra e la curte, azi a fost dus acolo, are locusorul ei.

Tot azi am incercat sa il prindem si pe Albastrel/Florica/Riiosila, ca sa il duca omul si pe el linga Neagra, dar nu a fost chip. Ciinele e speriat dupa experienta de ieri, cu hingherii, si e foarte circumspect cu noi, desi in mod normal era foarte prietenos.

O sa incercam si miine sa il urcam in masina.
...............................................................................................................

Update!

Am vorbit cu portarul de la scara blocului in fata caruia isi face veacul Neagra si am aflat urmatoarele.

Catelusa este adoptata de un locatar care sta la scara respectiva, fiind inregistrata pe numele lui. Omul isi face curte in afara Bucurestiului si planuieste sa o ia acolo si pe ea, dar si pe Albastrel/Riiosila acolo.

Nu este prima data cind Neagra a fost ridicata de hingheri, ci a treia sau a patra oara. De fiecare data cel pe numele careia a fost inregistrata s-a dus si a platit spaga sa ii fie data inapoi catelusa. 

Din nefericire, omul este acum plecat din tara. A fost un alt vecin dupa Neagra, a gasit-o, este la Pallady, dar nu i-a fost data, fiind inregistrata pe numele celuilalt.

Am inteles ca a dat niste bani, cu titlul de spaga, pentru catelusa, ca ea sa fie pastrata in conditii cit mai bune pina la inceputul lui august, cind se intoarce din strainatate cel pe numele caruia este inregistrata.

O data cu intoarcerea lui, am inteles ca ambii catei vor fi dusi, in fine, la curte.

Ca fapt divers, asa apara ASPA si Oprescu bucurestenii de ”ciinii agresivi”: hingherii ridica de nenumarate ori acelasi ciine, batrin, blind si care nu prea poate sa fuga, pentru a primi spaga de la cel care l-a luat in grija. 

Muriti, ma, ticalosilor!

.....................................................................................................................
Bă Doctor Mengele, dă-ți bă Moșule demisia!
......................................................................................................................
Acum nicici 30 de minute doua masini ASPA au descins miseleste in spatele blocului meu. Asa cum au venit, asa au actionat, miseleste, ”la pont”.

Am auzit tinguieli de ciine si m-am uitat pe geam si asa i-am vazut. Am dat buzna afara, imbracat cu lucururile cu care a dormit, pentru ca de-abia ma sculasem din somn. Am fugit dupa ei cale de 200 de m, pentru ca deja se pusesera in miscare si am reusit sa fac, din alergare, poza asta.


Pe urma, am reusit sa ma pun in fata unei masini si o blochez pret de 15 minute. Gorilele de la ASPA au sarit la mine sa ma intimideze, doi chiar au pus mina pe mine, dar am facut asa un tambalau, tipindu-le ca nu au voie sa ma atinga si ca sint in afara legii, ca i-am pus ceva timp in incurcatura.

Intre tiimp, am sunat la 112. Dispecera de acolo mi-a spus CA E NORMAL SA FIU AGRESAT DE HINGHERI, DACA LE STAU IN CALE SI SA II LAS SA ISI FACA TREABA!

In plus, mi-a recomandat sa sun la Politia Locala, pentru ca ei se ocupa de ciini si hingeri. Normal ca nu am facut asta, pentru ca politia locala sint hingheri cu uniforma.

Toate astea s-au petrecut sub privirile a multi prosti, foarte amuzati ca aveau la ce sa caste gura. Doar o doamna mititica a sarit sa ma apere de hingheri si sa ii faca de doi lei din vorbe - stia si ea ca legea hingherilor e suspendata.

Noi, doi oameni, intr-o mare de maimutoi debili mintal.

Una peste alta, am reusit sa il salvez pe Riiosila, ocazie cu care am aflat ca il cheama si Albastrel. Hingherii au luat o catea neagra, companioana lui de aici din zona, si el, blind de felul lui, se tinea blegul dupa masinile ASPA, stiind ca Neagra e acolo.

Am reusit sa il indepartez si sa le tin pe gorile sa nu se duca dupa el.

Ambii catei, si Riiosila/Albastrel, si Neagra, sint ciini adoptati de comunitate, blinzi, cuminti si rasfatati de multi locatari din toate blocurile din jur. In plus, Neagra e castrata. Un cetatean de la un bloc vecin zicea ca vrea sa isi faca undeva o casa cu curte si sa ii ia pe amindoi. Ce sa mai ia...

Tremur de indignare. Asa lucreaza jigodiile astea de la ASPA - miseleste. Vazind ca eu si doamna aceea am facut galagie in jurul lor, nu au stiut cum sa dispara mai repede. Ca niste sobolani speriati.

Daca ar mai fi fost 2-3 Oameni in jur, poate reuseam sa o dam jos pe Neagra din masina. Asa, de unul singur, impotriva la vreo 10 hingheri, poate mai multi (erau doua masini) ce sa fac...

Si string doar cateii blinzi si cuminti, criminalii dracului, asta apropo de pastrarea sigurantei pe strazi, sa nu fie IREC-isitii muscati de ciini.

Imi e sila ca traiesc in tara asta. Desfid Statul roman mafiot si pe toti sclavii lui, care stau pe margine si se amuza!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".