Treceți la conținutul principal

Votati Fuego!

Vad ca, pe masura ce am intrat si se avanseaza in campania electorala oficiala, tot mai multi concetateni, persoane importante, nu spui cine, tin sa isi exprime pe Cheisbuc sprijinul pentru unul sau altul dintre candidati.

Daca intereseaza pe cineva, eu cu Ionescu de la Sibiu nu o sa votez, pentru ca nu este ortodox si nici mindru sa fie roman. Dar nici cu Victor Ponta nu o sa votez, pentru ca nu e neamt si nici nu se poate lauda cu lucruri bine facute.

Cu Tariceanu nu o sa votez, pentru ca nu e monogam, asa cum nici cu Melescanu nu o sa votez, pentru ca nu e civil.

Cu Elena Udrea nu o sa votez, pentru ca nu e in pirnaie, dar nici cu Monica Macovei, pentru ca pur si simplu nu este o fiinta umana.


Cu Kelemen Hunor nu o sa votez, pentru ca nu e roman, si nici cu Ghita Funar nu o sa votez, pentru ca nu e ungur.

Cu Crin Antonescu nu o sa votez, pentru ca nu candideaza, iar daca ar fi candidat, tot nu as fi votat cu el, pentru ca nu ar fi avut bunul simt sa se abtina si sa nu candideze, dupa toate pe care le-a facut in ultimul an.

Nici cu Dan Diaconescu nu votez, pentru ca nu e jurnalist, ci doar un demagog, iar cu ceilalti nu votez pentru ca nu ii si nici nu vreau sa ii cunosc.

Asadar, nu votez. Sa faca bine sa ma lase cei ce baga gogosi de genul "obligatie cetateneasca" bla bla, pentru ca in ultimii 25 de ani nu am simtit ca as fi avut vreun drept cetatenesc, asa ca nu vad de ce sa urle in mine dorinta de a-mi indeplini obligatiile.

In general, pot sa vina Sfintul Petru, de minuta cu Papa de la Roma si cu Maica Tereza, sa ma roage sa votez cu vreunul din actuala clasa politica romaneasca, si nu as face-o. Ei sint cei care au distrus in ultimii 25 de ani aceasta tara, toti deopotriva si in egala masura, care au pus-o literalmente pe butuci, prin hotie, coruptie, prostie, lasitate si slugarnicie, asa ca de ce as face-o? De ce sa ii votez? Ca sa isi continue opera?

Nu, multumesc!

P.S.: Sa vedem cum o sa fie vremea in ziua votului, poate o sa ma duc totusi sa votez cu Fuego!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…