Treceți la conținutul principal

Ginduri nesemnificative despre siguranta, incredere si prostie

Azi de dimineata am facut aproape o ora, cu masina personala, intre Bucur Obor si Doamna Ghica, adica de aici pina dincolo.

Cum stateam eu asa, in masina, in trafic, pentru ca efectiv s-a stat, aglomeratia de masini fiind de-a dreptul sufocanta, ma gindeam ca ce bine este de mine, ca am cauciucuri de iarna. Nici nu puteam sa fiu blocat cu masina in aglomeratie daca aveam cauciucuri de vara.

Cauciucuri de iarna aveam, centura de siguranta era pusa, RCA-ul imens platit, ce sa mai vorbim, cetatean-model. O sosea circulabila mai trebuie sa gasesc, dar poate ca cer prea mult.

Asa, protejat si in siguranta, ma gindeam ca m-as fi simtit si mai in siguranta daca cineva mi-ar fi facut un pustiu de bine sa imi monitorizeze si convorbirile telefonice. Nu de alta, dar pentru protectia mea! Sint sigur ca autoritatile nu pot sa doarma noaptea de grija asta!

Mai ales ca, stind cu orele de nebun in trafic, orice om cuminte risca sa se transforme intr-un terorist periculos. Asa, ii intercepteaza SRI-ul convorbirile, il aude cum se leaga de toti cristosii si dumnezeii (si mahomezii, ca sa fim corecti politic) primarilor si drumarilor si presedintilor si militienilor din Romania si se intervine la timp pentru a se evita o nenorocire.

Gindind eu astfel, parca incepuse sa imi scada sentimentul de siguranta si incredere, noroc ca am vazut trei militieni de la Locala in intersectie.

Greu la deal cu, pardon, boii mici! Probabil le-ar fi fost mai usor sa ii insoteasca pe jegosii aia de hingheri la prigonit catei, decit sa stea in intersectie, sa dea din mina si sa sufle in fluier.

Asa, erau nevoiti sa dirijeze circulatia conform culorilor de la semafoare. Probabil ca este foarte greu sa faci asta, pentru ca la un moment dat doi dintre ei s-au luat la cearta, mai-mai sa se incaiere.

Ia uite domnule, cum se jertefesc ei pentru binele meu, si eu tot circotas!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".