Treceți la conținutul principal

O zi oarecare

Ca in fiecare an, de Ziua Nationala, televiziunile insista cu materiale despre mindria de a fi roman. Diversi cetateni sint intrebati ce simt ei in legatura cu asta, cu faptul ca s-au nascut in Romania.

Nu stiu altii ce simt, ca sa parafrazez o fraza celebra, o frintura de romanism, dar eu, cind ma gindesc la Romania, si mai ales la romani, simt oboseala.

Am obosit sa fiu roman.

Am obosit sa fiu agresat permanent, din toate partile, de concetatenii mei, de Statul roman, de Stapinirea straina, de toata lumea.

Am obosit sa vad o tara minunata furata si spoliata pina la os. Am obosit sa asist la distrugerea ei programatica, la crimele de mediu ce se infaptuiesc asupra ei.Am obosit sa fiu martor neputincios la dementa sociala generalizata din ultimii 26 de ani. Ma oboseste teribil felul de fi al celor mai multi dintre concetatenii mei, care daca nu sint ignoranti, sint dogmatici, daca nu sint bigoti, sint hoti. Ma obosesc minciuna, hotia, ticalosia, neam-prostia, incultura. Ma oboseste prostia fudula a multor dintre cei cu care trebuie, inevitabil, sa interactionez.

Ma oboseste servilismul bolnav al concetatenilor mei, in fata Stapinirii straine.

Dar cel mai mult ma obosesc ura, intoleranta, lipsa de caracter si lipsa de valori a romanilor. Ma oboseste pina la exasperare ipocrizia, poate cea mai mare caracteristica a celor ce populeaza astazi Romania.

Poate ca niciodata, nu mai simt Romania ca fiind si a mea. Asa ca Ziua Nationala este pentru mine o zi oarecare.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Mosule, te rog, vino si la catei!

Azi, intr-o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe la ora 7 seara, o catelusa talie mica, un fel de corcitura de chihuahua, intimpina foarte increzatoare si dind din coada toate masinile care intrau in incinta peco-ului.

Cind m-am dat jos din masina, am mingiiat-o, a inceput sa sara pe mine si sa ma pupe - am vazut ca avea si catei, amarita - avea mameloanele umflate. Nu am rezistat, i-am luat un sandvich dinauntru, ca altceva mai potrivit nu am gasit, si am vrut sa i-l dau - cind am iesit cu mincarea in mina, ca din senin, am fost inconjurat de vreo 8-9 ciini, de toate taliile si virstele, veniti in goana de pe maidanele din jur, care au inceput sa sara pe mine, sa le dau sandvichul - pina la urma, unul mi l-a tras din mina, asa, in ambalaj, si a fugit cu prada pe cimp, urmat de toata haita. Bleaga mea de chihuahua a ramas linga mine, cu coada intre picioare...ce sa-i fac?


Am intrat si i-am luat alt sandvich cu sunca si cascaval, ca oricum ma dau banii afara din casa, si am…