Treceți la conținutul principal

"Sink fast, let's go"

Aşa se termina concertul acum doi ani, în Preoteasa, cînd trupa a dat o cîntare de excepţie, deşi Barney a venit din Serbia cu piciorul luxat şi abia se mişca.

Şi aşa a început anul acesta, cu probele de sunet făcute chiar de membrii trupei. Aici Mitch Harris dă nişte note pe chitară.

''Proba de sunet'' a lui Dany Herera a fost de fapt un scurt, dar fooooaaaarte convingător solo de tobe.

Da, Napalm Death s-au ţinut de cuvînt. Au promis acum doi ani că revin în România şi iată că s-au întors. Au venit tot cu mîinile în buzunare (ştiu din sursă sigură că au avut doar chitările cu ei) şi au fost iar excepţionali. Cum rezistă nişte oameni de peste 40 de ani în ritmul ăsta nu mă întrebaţi, că nu ştiu să vă spun. Iniţial am crezut că apelează la ceva ''întăritoare'', dar am vorbit cu ei după concert şi erau perfect limpezi şi cu ochii clari. Foarte obosiţi, dar doar atît. În plus, mi-a plăcut cum cîntat Dany la gioarsa aia de tobă şi cum a înfundat tobele mari cu gecile oamenilor din echipă. Cred că era toba pusă la dispoziţie de organizatori, care se vedea clar după grimasele englezului că nu îi era deloc pe plac. Dealtfel, nici mulţi dintre spectatori nu prea au înţeles ce s-a petrecut acolo. Au fost cu totul maxim 250 de oameni, dintre care (trebuie să recunosc că spre marea mea mirare) multă puştime, un fel de emo-rockări, fără plete dar cu părul în ochi. Au citit ce a mai răsuflat prin presă despre concert şi au venit şi ei să vadă. Măcar că i-am văzut pe mai mulţi punîndu-şi mîinile la urechi şi uitîndu-se înspăimîntaţi spre valurile de la pogo care mai ajungeau pînă în faţa scenei. Unul dintre ei, la proba de sunet a tobei, îi zicea altuia: ''bă, ăla cred că e tobarul, că prea le are''. Şi cînd colo, ce să vezi, era saxofonistul...în fine, să nu fiu rău. E bine că mai vin şi puştani din ăştia pe la concerte, măcar că îmi e teamă că uşor-uşor scena metal de la noi devine una disco-rock. Cum dealtfel a remarcat şi Mark ''Barney'', vocalul, care a ironizat scena pe care cînta (locaţia Becker Brau, fosta Why Not): e o scenă care nu îmi place, joasă, ''disco-type''. Una peste alta, pentru mine a fost o seară foarte mişto. Avînd în vedere că locaţia a fost foarte aproape de casa mea, iar atmosfera a fost una intimă, cu puţini spectatori, m-am simţit de parcă Napalm Death ar fi cîntat la mine în sufragerie. Mulţumesc mult, băieţi, că sînteţi atît de adevăraţi în continuare. Metal brothers unite!

Napalm Death - ''Sink fast, let's go'' live in Becker Brau, Bucahrest, 12 January 2008

P.S.: Poze cu mine şi cu doi din membrii trupei, Mark (voce) şi Shane (bas), puteţi vedea aici: http://www.myspace.com/cavalecsi

P.P.S.: Mai multe detalii despre Napalm Death şi despre cel mai nou album al lor, ''Time waits for no slave'', aici: http://www.myspace.com/napalmdeath .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

III DINAMICA OPINIEI PUBLICE

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Fabricarea ştirilor: construcţia socială a realităţii. Agenda media
http://ionalecsandru.blogspot.com/2008/01/fabricarea-tirilor-construcia-social.html

2. Mass media şi spirala tăcerii. Opinii majoritare. Opinii minoritare

Mass media nu au doar capacitatea de a stabili ceea ce este important, ele stabilesc, simultan, ce este important şi legitim. Mai mult, mijloacele de informare în masă chiar conferă legitimitate, atrag atenţia asupra unor aspecte de o importanţă uneori discutabilă, aruncând altele în obscuritate. Mass media au capacitatea de a legitima o…

Opinia publică

extras din lucrarea mea de disertaţie, ''Argumente ale presei româneşti de după 1989 în sprijinul teoriei "spirala tăcerii" (cercetare: criza gripei aviare)'', susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti, 2007, conducători ştiinţifici Prof. univ. dr. Paul Dobrescu şi Lector univ. drd. Nicoleta Corbu.

1. Opinia publică – imposibilitatea unei definiţii general acceptate

Opinia publică este unul dintre cele mai importante şi de durată concepte menţionate în cadrul ştiinţelor sociale, având o largă aplicare atât în psihologie, sociologie, istorie, cât şi în ştiinţele politice şi cercetările făcute asupra comunicării. Conceptul de opinie publică se bucură de o largă preocupare venită din plan social, dar şi de un interes major manifestat de mediile ştiinţifice şi intelectuale în ceea ce îl priveşte. Idei despre opinia publică pot fi găsite în filosofia secolului al XVIII–lea, în literat…

Cavaleria usoara

Cavaleria usoara

Eram cu un prieten
ne plimbam prin oras
pe Magheru
agatam gagici.

Cind, pe celalalt trotuar
pe cine vedem?
Era chiar Ecaterina Andronescu!
Coborise dintr-o limuzina neagra
si se indrepta pe jos
unde avea treaba.

Am alergat intr-un suflet
trap-galop
amindoi
catre celalat trotuar
doi tineri naravasi
strigind
cit ne tineau puterile:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Doamna ministru este foarte mica
de statura
mica, mica
pe tocuri mari
mica.

S-a speriat teribil
s-a panicat
cit pe ce sa o ia la fuga
daca nu era pe tocuri
vazind doi tineri naravasi
care alergau spre dinsa.

Atunci, noi am strigat mai incet:
"Doamna ministru! Doamna ministru!"

Vroiam doar sa va spunem "sarut mina".